18.05.2020

WHITE SQUARE: CREATIVITY HAS NO QUARANTINE!

Днес голяма част от дейностите са принудително спрени поради пандемията. Рекламодателите намалят рекламните си бюджети, а агенциите правят тежкия избор да пропуснат тазгодишния фестивален сезон. Тази позиция на ,,нека да видим какво ще стане‘‘ мести фокуса от творчеството към по-стандартните идеи за ежедневните проблеми. В същото време много експерти по цял свят подчертават необходимостта от творчески подход за справяне с предизвикателствата, пред които се изправя съвременната икономика. Дългогодишният опит е доказал, че именно творческите идеи са най-ефективните в краткосрочен и дългосрочен план. Бездействието в тази ситуация може да доведе до още по-голяма криза, така че творческата индустрия не може да позволи да си сложи маска и да е в карантина.

Сега агенциите са на прага на важно решение – да прекратят всичко и да чакат по-добрите времена или да построят нещо ново и да продължат да се изкачват напред, демонстрирайки творческата сила, която подобрява позициите на техните клиенти и засилва ‘‘креативния имунитет‘‘. Освен това сегашният сезон започна с положителна нотка, чрез много агенции и тяхната силна работа, която е достойна да бъде наградена на фестивали.

С посланието „За креативността няма карантина“ White Square продължава да приема заявки за участие в конкурсната програма на Фестивала през 2020 година. Във времена на криза ролята на творческите решения става още по-значима. Агенциите е необходимо още по-активно да покажат своята работа в условията на конкурентен пазар. Организаторите на White Square канят представителите на комуникационната индустрия от различните държави да разгледат опита си от последната година от гледна точка на креативността на реализираните проекти и да вземат важното решение да бъдат активни в настоящата ситуация, като представят работата си пред международното жури на Фестивала.   

Заявките за участие се приемат онлайн в седем категории до 31 май 2020 г.и ще бъдат оценени от международно жури.

Кампаниите, посветени на пандемията с COVID-19, могат да участват безплатно в категорията Change for Good.

Запиши се за нашия бюлетин