16.06.2022

ОБЯВЕНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА KIAF 2022

Агенции proof. и NEXT-DC са удостоени с признание на конкурса

Общоукраинската рекламна коалиция  и Полската aсоциация за маркетингови комуникации SAR Stowarzyszenie Komunikacji Marketingowej, като най-големите асоциации за реклама и комуникации на двата пазара, се обединиха и преобразуваха Киевския международен рекламен фестивал, KIAF, в проект за международна подкрепа на украинската рекламна индустрия –  Ukrainian Creative Stories UCS. 

Журито се състоя от международни екипи от 29 професионалисти от 13 различни страни. Те оцениха общо 822 творби от 31 държави. Литовският проект „Най-важното обаждане“, създаден от агенция Not Perfect Vilnius, е удостоен с Голямата награда на фестивала Grand Prix.

Две български агенции, членки на БАКА имат признание на конкурса в следните категории:

C. POSITIVE CHANGE / C1. POSITIVE CHANGE – COMMERCIAL /
C1-09. PR CAMPAIGNS

proof. 
Сребро

#CHOOSETOVOTE

C. POSITIVE CHANGE / C1. POSITIVE CHANGE – COMMERCIAL /
C1-07. SOCIAL MEDIA & INFLUENCE 

proof. 
Номинация

#unseetheprejudice

C. POSITIVE CHANGE / C2. POSITIVE CHANGE – NON-PROFIT /
C2-10. DIRECT CAMPAIGNS

NEXT-DC
Бронз
To Russia With Love

Пълен списък с всички победители може да откриете тук.

Преобразувания  Киевски международен рекламен фестивал, KIAF, в проект за международна подкрепа на украинската рекламна индустрия –  Ukrainian Creative Stories UCS представиха по време на българския фестивал на комуникационни агенции ФАРА, първата част от „Рекламната индустрия по време на война“ – видео, в което се показва какво правят агенциите и как помагат в информационната война, която е важна част от борбата на страната ни срещу агресора. Видеото  ще бъде представено и на други международни рекламни събития заедно с други резултати на UCS.

Втората част на видеоклипа е „Обединен шоуриил на украинските агенции“, който представя украински агенции, които достойно представят рекламната индустрия на страната. Шоуриилът включва 36 агенции – членове на Всеукраинската рекламна коалиция, изпратили своите видео визитки.

Запиши се за нашия бюлетин