05.09.2023

ADCE Awards 2023 очакват най-добрите примери на рекламата и дизайна в Европа 

32-то издание на Наградите на ADCE е отворено за заявки.
За първи път победителите в конкурса ще бъдат включени в световната криейтив класация на The One Club.
Фестивалът ADCE се завръща на живо в Барселона, където ще се проведе Гала церемонията по награждаването.
Всички наградени кампании от европейски национални конкурси могат да участват, а крайният срок за подаване на заявки е 6 октомври

Тазгодишното издание на Art Directors Club of Europe (ADCE) Best of European Design and Advertising Awards е отворено за подаване на заявки.

Наградите на ADCE са единствената наградна система, която обединява най-добрите отличени европейски кампании в рамките на един конкурс. Това е причината участието в конкурсната програма на ADCE Awards да се предоставя ексклузивно на творчески усилия, които са признати на национално ниво, давайки им международна видимост и възможност да бъдат представени пред цялата рекламна и дизайн индустрия.

Победителите от конкурсните програми на клубовете – членове на ADCE могат да участват при преференциални условия:

  • Безплатно участие за кампании, спечелили злато;
  • Намаление на таксата за участие за кампании, спечелили сребро и бронз, и за кампании, станали финалисти.

С цел подпомагане на украинската творческа индустрия, тази година всички украински заявки могат да участват на половин цена.

Крайният срок за участие е 6 октомври 2023 г. Журито, съставено от водещи криейтиви и дизайнери от цяла Европа, ще се събере на 9 и 10 ноември в Барселона, на територията на The Design Hub. Неговата задача ще бъде да определи тазгодишните победители, които ще бъдат обявени на 1 декември в Барселона по време на Гала церемонията по награждаване в рамките на фестивала ADCE.

Световната творческа класация на The One Club

Благодарение на обединяването с The One Club for Creativity, ADCE има възможност да се разрасне и да популяризира европейското творчество отвъд границите на Стария континент, предоставяйки на своята общност разнообразни ползи, особено на победителите от ADCE Awards.

За първи път всички носители на отличие от ADCE Awards ще бъдат включени в класацията на The One Club, което яправи най-важната глобална класация на агенциите, търговските марки, професионалистите в сферата на криейтива и графичния дизайн, както на тяхната работа в индустрията. Класацията вече ще комбинира точките от The One Show, global ADC Annual Awards, ONE Asia Creative Awards, The One Club US chapter awards, състезанията Type Directors Club TDC и ADCE Awards.

Точките, спечелени от наградите ADCE, ще донесат на притежателите си международна разпознаваемост и престиж, както и ще бъдат включени към глобалните класации за международна група и холдинг, ако принадлежат към такива.

ADCE Festival 2023

Ежегодният Фестивал на европейската креативност на ADCE се завръща на живо и ще се състои в The Design Hub в Барселона от 30 ноември до 1 декември 2023 г.

Бележитото събитие цели да събере на едно място редица професионалисти от разнообразни сфери, обединени от желанието да провокират промяна и да култивират иновация посредством креативност. Фестивалът дава възможност на европейската творческа общност да се обедини, да се вдъхнови и да участва в размяната на безценен опит.

Тази година Фестивалът ще премине под мотото: „Агенти на промяната“ („Agents of Change“) и ще включва конференции, работилници, изложби и пространства за networking, посветени на отпразнуването на дизайна и новите креативни решения.

Кулминацията на Фестивала ще бъде официалната Гала церемония на наградите на ADCE на 1 декември, на която цялата творческа общност ще отпразнува най-доброто от европейския графичен дизайн и комуникационна креативност през годината.

За Art Directors Club of Europe

ADCE е платформа, която позволява на своята общност да се обедини, да взаимодейства помежду си, да се насърчава, да изследва, да популяризира и да отпразнува творчеството като подход с множество решения. ADCE събира на едно място творци от Европа и отвъд благодарение на годишните си награди, събития, образователни програми и публикации. Признат международно като авторитетен глас, ADCE представя най-доброто от локалните европейски реклама и дизайн на един глобален пазар. ADCE вярва, че само разнообразната, свързана и сътрудничеща си европейска творческа общност може да се справи с разрешаването на сложни проблеми.

Art Directors Club of Europe (ADCE) е асоциация с нестопанска цел със седалище в Барселона. Съставена е от 21 професионални рекламни и дизайн клуба и асоциации от 20 европейски държави: Австрия, България, Германия, Грузия, Естония, Италия, Исландия, Испания, Кипър, Латвия, Литва, Обединеното кралство, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Украйна, Финландия, Чехия и Швейцария.

Основан през 1990 г., ADCE цели да насърчава отличните графичен дизайн и рекламна креативност на европейско ниво. Асоциацията представлява над 7000 професионалисти от сферата и предоставя видимост на най-добите творчески усилия на локално ниво. Настоящият президент на ADCE е Александър Шил, Global Chief Creative Officer на Serviceplan Group. От тази година ADCE е вече част от the One Club for Creativity в ролята на негов европейски клон.

Повече за процеса на записване за конкурса можете да намерите тук.

Последвайте ADCE в Twitter / Facebook / Instagram / Youtube

Запиши се за нашия бюлетин