06.03.2023

Платформата за кандидатстване в ADCE Agency Exchange 2023 е отворена

Второто издание на Agenncy Exchage вече стартира и е в търсене на рекламни ентусиасти, които се интересуват от работа в чужбина за няколко седмици  и агенции, които да ги приемат.

Програмата е невероятна възможност за професионалисти от различни държави в Европа да развият професионалните си умения, докато работят в чужбина, без да напускат работата си, като същевременно позволява на агенции и студия да се възползват от широк спектър от таланти от други култури, страни и произход.

Искате да участвате?

До 28 април професионалисти с минимум 2 години опит, които в момента работят в агенция или студио и са част от мрежата на ADCE, могат да заявят своя интерес за включване в програмата. Централата на ADCE ще разгледа всички заявления и ще направи идеалното съвпадение между специалисти и агенции/студия.

За подробна информация за програмата посетете: https://www.adceurope.org/education/agency-exchange/

Предишно издание

В миналогодишното издание на ADCE Agency Exchange шестима млади творци имаха шанса да придобият професионален опит в чужбина. 

Шестте творци, които участваха бяха: Ема Вароти (Италия) от Caffeina. Тя направи обмена с Pauline Marie Korp (естонка, работеща във Финландия) от Hasan & Partners; Александър Джавахишвили (Грузия) от JWT Metro го направи с Michaela Brůhová (Чехия) от Triad Advertising; и Līva Arnava (Латвия) от WKND разменени с Riccardo Bruno (Италия) от Caffeina.

Някои от техните мнения:

Разликите между работата в Италия и Финландия са доста големи, така че беше вълнуващо преживяване да видя начините на работа на юг. Много стереотипи бяха разрушени, много потвърдени. Италианците не ядат само паста и пица, понякога ядат и салата. Ако искате сиести, отидете в Испания – италианците са много по-трудолюбиви, отколкото си представях. Беше особено интересно да живееш в страна, чийто език не можеш да говориш, защото когато не можеш да различиш думите, дизайнът придобива съвсем ново ниво на важност. И разбира се, няма любител на дизайна, който да не обича да живее в Милано.“

-Полин Мари Корп

Първите две седмици от този обмен отлетяха неусетно. Има много неща, които бих искал да споделя, но най-важното е, че Hasan & Partners е най-доброто място, където да изпитате тази програма: международна среда, смели проекти, гостоприемни хора и много дейности, които да опитате, в и извън офиса. Хелзинки е перфектната рамка за това работно изживяване, тъй като има толкова много да предложи: събития, разглеждане на забележителности, незамърсена природа и не на последно място автентични сауни на всеки ъгъл!

-Ема Вароти

Запиши се за нашия бюлетин