19.09.2023

Известен е екипът-победител в The Greatness Challenge Bulgaria 2023

Eкипът на Борис Стоянов, Digital Account Manager в Digitas и Мартин Станилов, Graphic Designer в Saatchi & Saatchi, спечелиха първото издание на The Greatness Challenge Bulgaria 2023.

Те впечатлиха журито с тяхното предложение по задание за създаване на идейна концепция за кампания за финансиране (crowd-funding) на екипа си, с която ще съберат необходимите средства за пътуване, престой и покриване на лични разходи в Барселона за периода на журиране на ADCE Awards – 9 и 10 ноември 2023.

Двамата победители имат възможността да се запознаят с критериите за оценяване, процеса на работа на доказани творчески директори и да вземат участие в международното жури на тридесет и второто издание на престижните награди ADC*E Awards, като част от Junior Jury.

Пред екипа сега стои важната задача да реализира кампанията си и да съберат необходимите средства за финансиране на пътуването и престоя си в Барселона. 

Проектите на миналогодишните участници в инициативата може да разгледате тук.

The Greatness Challange

The Greatness Challenge е невероятна възможност за млади криейтив професионалисти да участват като част от международното жури на престижните награди ADCE. Това уникално образователно изживяване позволява на младши журито да се запознае с критериите за оценка и процесите, предприети от старши членове на журито. Участниците се подбират на местно ниво и трябва да отговарят на редица изисквания, за да бъдат допустими.

Всяка година ADCE организира „The Greatness Challange“ и успешното му завършване гарантира на всеки млад професионалист място в журито.

ADCE обяви десетото издание на The Greatness Challenge. Българска асоциация на комуникационните агенции, като официален представител на ADCE за България организира за първи път конкурс. Националните отбори са помолени да проектират и изпълнят творческа кампания за групово финансиране, която да им осигури необходимите средства за пътуване до и престой в Барселона, съвпадайки с честването на наградите ADCE. 

Финалните видеоклипове на всички екипи, достигнали финала, ще бъдат оценени от жури, съставено от Борда на ADCE. Един екип ще бъде обявен за победител и ще получи  безплатни билети за присъствие на ADCE Awards 2023.

Art Directors Club of Europe

От януари 2022 г. БАКА е член на ADC*E. ADCE е организация с нестопанска цел, създадена през 1990. БАКА се присъединява към семейството на ADC*E, състоящо се от организации от Австрия, Чехия, Финландия, Германия, Словения, Португалия, Румъния, Испания, Швейцария, Исландия, Ирландия и др. Каузата, зад която застава ADC*Е, е да популяризира разнообразието и творческата идентичност сред различните култури в Европа, както в художествен план, така и в комерсиално-артистичен.

Запиши се за нашия бюлетин