30.10.2016

ДВАМА БЪЛГАРИ СА ЖУРИ В ПЪРВИЯ КРЪГ НА EURO EFFIE 2016

Двама българи, Александър Гагов, заместник-управляващ директор на MediaS SMV и Иво Алтънов, управляващ директор на Noble Graphics, ще се присъединят към журито в първия кръг на наградите Euro Effie 2016, за да изберат финалистите тази година. Съставът на журито с председател Дан Бърдет, вицепрезидент на глобалната марка Snickers в компанията Mars, беше официално обявен вчера от организатора – Европейската асоциация на комуникационните агенции.

Тази година професионалисти от 20 европейски държави ще оценяват заявките, като всеки от тях ще допринесе със своя опит, знания и експертиза за избора на победителите.

“Голяма чест е да съм част от журито на Euro Effies навръх 20-годишния им юбилей и за пореден път да имам възможността да оценявам най-ефективните рекламни кампании в Европа”, коментира Иво Алтънов.

Euro Effies е ежегоден фестивал, който награждава най-ефективните мултинационални търговски комуникационни кампании в Европа, като тази година отбелязва своята 20-годишнина с  рекорден брой записани участници, с 30% повече в сравнение с тези през 2015 г. Конкурсът се организира от Европейската асоциация на комуникационните агенции (ЕАСА) в партньорство с Euronews и с подкрепата на Bacardi-Martini, Google, Съвета на Европейските издатели, WARC, Adforum.com, Procter & Gamble, Nielsen, creativebrief & Viva Xpress Logistics.

“Успешни заявки ще са тези, които са променили нагласите и са провокирали различно потребителско поведение“, коментира Александър Гагов.

У нас конкурсът Effie България се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда от 2007 г. Той покрива всички комуникационни канали на българския пазар, за да отличи онези кампании и маркетинговите практики, които са доказали максимална ефектност по измерими критерии.

Победителите в тазгодишното издание на EFFIE® България 2016 ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се проведе на 7 юни 2016 г. Повече информация може да откриете на обновения сайт на конкурса http://www.effiebulgaria.org или на страниците на Effie Bulgaria във Facebook, LinkedIn и Twitter.

Запиши се за нашия бюлетин