EFFIE БЪЛГАРИЯ 2022

1 септември - 8 декември 2022

Българското издание на най-престижния конкурс за маркетингова ефективност в света Effie Awards започва да приема заявки. Наградите Effie са общопризнат стандарт за най-успешните кампании сред рекламните агенции и рекламодатели по света и се организират у нас от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА).

В тазгодишното, петнадесето издание на наградите Effie България ще се състезават най-ефективните реклами и комуникационни кампании, създадени за и реализирани в България в периода 01.01.2021 – 31.08.2022 г., като това се отнася за всички представени елементи на кампанията.

Най-ефективните и работещи идеи ще бъдат оценявани на базата на най-важния критерий за успешна комуникация – маркетинговата ефективност. Една кампания може да бъде подадена в една категория от секторните категории и в една специална категория, при съобразяване представянето на кампанията в контекста на съответната категория.

Тази година, наред с познатите от предишни издания категории, са въведени изцяло нови секторни категории: „Въвеждане на нов продукт/услуга“ и „Нестопански сектор“ (с 50% намаление от основната такса за участие). Обособяват се и две нови подкатегории на основната категория „Услуги“ – „Политическа реклама и публични услуги“ и „Медии, култура и развлечения“. Новост в специалните категории са категориите „Медия стратегия и иновации в традиционни и дигитални медии“ и „Устойчив успех“, за която заявките  се подават на специална бланка.

Заявки от комуникационни агенции и рекламодатели ще се приемат в три срока, със съответната промяна на таксите. Първият срок е 6 октомври, с най-ниски такси, втори срок за участие е 14 октомври, а 21 октомври 2022 г. е крайният срок за подаване на заявки и материали, като за заявките, подадени от агенции – членове на БАКА, се прилагат преференциални такси. Кандидатурите ще бъдат оценявани през ноември, а победителите ще бъдат обявени на бляскава церемония, която ще се състои в началото на месец декември 2022 г.       

Наградите Effie България 2022 се провеждат с изключителната подкрепа на bTV Media Group – платинен спонсор на конкурса.

Effie® Awards отличават най-впечатляващите постижения в областта на маркетинговите комуникации – идеите, които работят.

Повече информация за регламента на конкурса, документация за участие и насоки за подаване на успешни заявки можете да намерите на: effiebulgaria.org

  • 19 септември 2022 г. Регистрация: 15:45 ч Начало: 16:00 ч. бул. Христо Ботев 117
  • Моля, въведете номер от 1 до 20.

Запиши се за нашия бюлетин