29.11.2023

Noble Graphics Е най-ефективната агенция за 2023

Банка ДСК беше отличена като „Най-ефективен рекламодател“

Effie® Awards България обявиха победителите в тазгодишното издание на конкурса. На бляскавата гала церемония късно снощи за „Най-ефективна агенция“ на 2023 година, за четвърта поредна година, беше обявена Noble Graphics, която спечели общо пет награди – три златни и две бронзови. В класацията на второ място застана агенция proof., а третото място се заема от Saatchi&Saachi и Brandworks, част от Publicis Groupe България.

Банка ДСК спечели отличието „Най-ефективен рекламодател“, благодарение на спечелените една златна и една бронзова награди. Второто място в класацията се заема от Виваком България ЕАД, Carlsberg Bulgaria и Сдружение „Невидими животни“ с равен брой точки, следвани от Fashion Days.   

Големият победител в класацията „Най-ефективна търговска марка“ е Банка ДСК.  

Наградите Effie са известни сред рекламодателите и агенциите в световен мащаб като най-изявеното признание в бранша и награждават всички форми на маркетингови активности, които допринасят за успеха на търговските марки.

За повече от 50 години, след създаването на наградите, спечелването на Effie се превърна в световен символ на постижение. Днес Effie празнува ефективността с програми по цял свят, като награждава идеите, които работят. 

В тазгодишното издание на конкурса Effie България участваха комуникационни агенции и рекламодатели с кампании, създадени за България и реализирани на българския пазар в периода 1 януари 2022 – 31 август 2023 година. Победителите бяха определени от жури, съставено от 22 професионалисти с богат опит в различни сфери на индустрията.

Пълен списък на победителите в Effie Awards България 2023 можете да разгледате тук.

Конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и се провеждат с изключителната подкрепа на bTV Media Group и bTV Radio Group – генерални медийни партньори, и Visa – златен спонсор.

За повече информация посетете effiebulgaria.org.

За наградите Effie:

Effie е международно утвърден стандарт за успешно комуникиран бранд. Повече от 50 години наградите се радват на признание едновременно сред рекламодатели и рекламни агенции. Като глобален символ на успешна маркетингова комуникация, Effie фокусира вниманието върху най-ефективните идеи и насърчава разговор между клиент и агенция относно начините за създаване на работеща реклама.

За повече от 50 години спечелването на Effie се превърна в световен символ на постижение. Днес Effie празнува ефективността си в световен мащаб с над 55+ програми, обхващащи 125+ пазара, включително Global Effie, регионални програми в Азиатско-тихоокеанския регион, Африка/Близкия изток, Европа и Латинска Америка и национални програми на Effie.

Стартирал през 2011 г., Effie Index разкрива най-ефективните агенции, клиенти и търговски марки в световен мащаб, регионално, на местни пазари и в продуктови категории. Индексът предоставя проницателен поглед върху това кой стои зад идеите, които работят по целия свят.

В България конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда от 2007 година. Той покрива всички комуникационни канали на българския пазар, за да отличи онези кампании и маркетинговите практики, които са доказали максимална ефективност по измерими критерии.

Effie® и логото “E” са регистрирани марки на Effie Worldwide, Inc. и се използват с лиценз от БАКА. Всички права са запазени.

Запиши се за нашия бюлетин