27.09.2021

GOLDEN DRUM С РЕКОРДЕН РЪСТ ПОДАДЕНИ ЗАЯВКИ

След една година пауза Фестивалът се завръща по-силен от всякога с 25% увеличение на заявките в обновения фестивален конкурс

27-ото издание на Golden Drum ще отпразнува всички креативни творби, създадени през последните две години.  

Миха Бевц, директор на конкурса, приветства положителния отговор на творческата индустрия и споделя следното: „След мълчаливата година, през която Golden Drum премина, Фестивалът най-сетне се завръща, като бие своите барабани толкова силно, както никога досега. Състезанието е обновено, включващо не две, а пет категории: One-Channel Drum, Omni-Channel Drum, Craft Drum, Creative Business Excellence Drum и допълнителна секция, предназначена за всички представители на журито, фокусиращи се върху отделните тематични и състезателни групи. Радваме се да кажем, че и от страна на участниците се забелязва силен интерес, като тази година регистрирахме приблизително 25% повече заявки, отколкото през 2019 г. Очевидно не сме единствените, на които през изминалата година е липсвал Golden Drum и най-любезно ви каним да не пропуснете и тазгодишното издание.”

Фестивалът не само получи подкрепата на творческия свят, но и тази на брандовете, които продължават да инвестират в творческото  на бизнеса.

Новата структура на конкурса получи положителна реакция и огромна подкрепа – броят на изпратените заявки надмина първоначалните очаквания, доказвайки по този начин, че Фестивалът е по-актуален от всякога.

Шпела Левичник Облак, директор на състезанието, посочи, че: „Тази година получихме заявки от 29 различни държави – Русия, Румъния, Словакия и Турция са на преден план. 41% от кампании са подадени от независими агенции. Изключително сме доволни от броя и разнообразието на работата, която получихме. Най-голямата категория е Omni-Channel, следвана от One-Channel, докато най-новата – Creative Business Excellence направи отличен старт, с най-много заявки в Activation, Creative Effectiveness, and Content. Специализираните категории на Golden Drum – Genius Loci/Local Spirit, както обикновено се справя добре, както и категорията Social Good. Заявките в тези категории ще бъдат журирани от всички представители на журито и включени в списък с номинирани, от който четиримата председатели на журито ще трябва да оценяват.  Нека отпразнуваме най-добрите идеи, най -добрите личности и най-добрите екипи! Golden Drum 2021 е на път да започне!”

Предстои натоварена седмица за журито, състоящо се от 63 члена, от които представител за България е Йордан Жечев, креативен директор на агенция guts&brainsDDB, част от журито в категория OMNI-CHANNEL. Журито се състои от най-успешните професионалисти в света, представители от 28 държави, които ще оценяват едни от най-креативните идеи, включени в обновения конкурс Golden Drum. Агенции от 29 различни държави са подали своите заявки, което прави оспорвано решението кой ще бъде включен в списъка с номинации на Golden Drum тази година.

Не пропускайте следните дати: 

13 октомври – обявяване на финалистите;

15 октомври от  18:00 ч. – обявяване на победителите, по време на онлайн церемонията по награждаване – специално, безплатно гала събитие

Може да заявите безплатния си дигитален билет за Golden Drum Live тук.

За пълната програма на събитието натиснете тук.

Запиши се за нашия бюлетин