01.03.2024

Golden Drum празнува 30 години

През 2024 г. международният фестивал на творчеството Golden Drum ще отпразнува 30 години.

Фестивалът, който вече повече от три десетилетия празнува и награждава творческите постижения в творческите комуникации, рекламата и свързаните с тях области, обяви началото с подаване на заявки за тази година. Творческата общност ще се събере отново, за да награди най-добрите от най-добрите в областта, да слуша и да се учи от най-горещите експерти в бизнеса от 9 до 10 октомври в Grand Hotel Bernardin, Порторож, Словения.

Golden Drum отвори платформата за подаване на заявки и допуска всички кампании, които са били излъчени, публикувани или реализирани за първи път между 22 август 2023 г. и 21 август 2024 г.

Агенции, рекламодатели, клиенти, дизайнерски/продуцентски къщи, медийни компании от 42 държави са поканени да участват със своите заявки до 21 август 2024 г. в шест различни секции: One-Channel Drum, Omni-Channel Drum, Craft Drum, Creative Media Excellence Drum, Creative Business Excellence Drum и специална секция All Juries Section.

Наградите ще бъдат връчени на шоуто за награди Golden Drum, което ще се проведе на 10 октомври 2024 г. в Порторож, Словения.

Новости

Фестивалът Golden Drum обогатява конкурса, като въвежда нова B2B група в секцията Creative Business Excellence, предлагайки на бизнеса нови възможности да покажат своя успех в една бързо променяща се индустрия. Категориите в тази група обхващат набор от инициативи, фокусирани върху B2B, като B2B Brand Re:Fresh, B2B Storytelling и т.н.

Вижте всички новости в конкуренцията тук.

Партньорството с Little Black Book и AdForum е удължено, а фестивалът остава в креативната класация на WARC.

Golden Drum отново удължи партньорството си с Little Black Book – всички заявки, отличени с Grand Prix на фестивала, ще бъдат включени директно и безплатно в конкурса на The Immortal Awards. Компанията с печеливша заявки ще получи безплатно членство в Little Black Book, осигуряващо достъп до Immortal Awards, както и възможност да се възползвате от пълната оферта на Little Black Book.

Golden Drum също е включен в AdForum Business Creative Report, уникална класация на най-награждаваните кампании в света по индустриален сектор.

Фестивалът Golden Drum е включен в креативната класация на WARC. Прочетете повече за състезанието Golden Drum тук.

Такси за участие

Специални отстъпки
Всички участници във фестивала Golden Drum могат да избират между таксите за супер ранно записване, ранно записване и стандартните входни такси за състезанието.

За всички 10 подадени заявки участникът получава безплатно един пълен пропуск за посещение на фестивала Golden Drum (9-10 октомври 2024 г., Порторож, Словения).

Повече за входните такси вижте тук.

В сътрудничество с регионалните асоциации, Golden Drum предлага 20% отстъпка от делегатските такси за своите членове. Като партньор на фестивала БАКА предоставя на своите членове 20% намаление.

Ключова информация за участие

Краен срок за подаване на участие: 21 август 2024 г. в 23.59 CET
Краен срок за такса за супер ранно записване: 26 април 2024 г
Обявяване на номинациите за Golden Drum: 2 октомври 2024 г. в 8.00 CET
Награди Golden Drum: 10 октомври 2024 г
Секции и категории: https://goldendrum.com/competition/groups-and-categories
Жури на Golden Drum: https://goldendrum.com/competition/juries
Система за подаване на заявки: https://engine.goldendrum.com/
Входни такси: https://goldendrum.com/competition/competition-fees-payment/one-channel-drum-prices

Председатели на журито

Председателите, които ще ръководят журитата на Golden Drum са:

One-Channel Drum Jury President

GUY WIEYNK, глобален главен изпълнителен директор, AnalogFolk Group (AFG), Обединеното кралство

Guy има опит в мащабирането на агенции, фокусирани върху бъдещето и помага на марките да използват цифрови канали и технологии, за да постигнат осезаеми резултати. Той ръководи Publicis Worldwide в Обединеното кралство и Западна Европа като главен изпълнителен директор и е заемал многобройни позиции през 17-годишния си мандат в AKQA.

„Като тазгодишен председател на журито за секцията, имам удоволствието да търся и да награда работата, която е използвала уникалната сила на уникална медия, за да пресече шума и наистина да резонира с публиката.“

Omni-Channel Drum Jury President

KENTARO KIMURA, международен главен творчески директор и корпоративен директор, Hakuhodo и основател, Hakuhodo Kettle, Япония

Kentaro е основател на Hakuhodo Kettle, многократно награждаван творчески бутик, който предоставя иновативни интегрирани решения на клиенти като Toyota, Sony, Google, Suntory и т.н. Той е спечелил повече от 150 награди, включително 10 награди Grand Prix в няколко международни награди.

„Светът стана по-сложен, проблемите на обществото по-трудни за разрешаване до степен, че вече няма правилен отговор. Сега трябва да създадем други решения, които развиват нашите способности, които ни извеждат отвъд нашето въображение.“

Craft Drum Jury President

PUM LEFEBURE, съосновател и главен творчески директор, Design Army, САЩ

Награждаван творчески директор и опитен бизнес лидер, Pum е разработил множество международни кампании за високопоставени клиенти като Adobe, MORPHE, Netflix, Neenah Paper и др. Родена в Тайланд, тя внася глобална чувствителност към американския дизайн.

„Какво е творчеството? То означава нещо съвсем различно за всеки творец, но общото между всички тях е страстта. Това е нещо осезаемо, което искате да почувствате, когато станете свидетел на страхотно произведение на изкуството или чуете невероятна музика за първи път.”

Creative Media Excellence Drum Jury President

JANET LEVINE, Глобален ръководител на изобретателството, Mindshare, САЩ

Janet има повече от 17 години опит в медиите и е ръководила глобалния бизнес на Nike, създавайки незабележими медиини стратегии. Janet е цитирана в AdWeek, Digiday, AdAge, NBC News и други и е оценявала награди в индустрията като The Smarties, AdWeek Media Plan of the Year и Festival of Media.

„Като индустрия никога не сме имали по-голяма площадка за творчество и възможност за оригинално мислене. Разпространението на технологиите и AI отприщват нови възможности. И светът се превърна в най-великото платно, изпълнено с цифрови и физически изживявания, за да стимулира по-голяма връзка.“

Creative Business Excellence Drum Jury President

ADAM KERJ, главен творчески директор, Accenture Song Europe, Дания

Adam има повече от 25 години опит и е спечелил над 100 отличия от големите глобални награди за реклама, включително Cannes Lions Grand Prix, D&AD, One Show, Webby´s, Clios, Effie’s, Eurobest за световни емблематични марки като Ikea, Oreo, Pampers, Puma , Coca Cola, Tide, Toyota, Ben & Jerrys.

„Креативността и човешката изобретателност са от решаващо значение за марките и бизнеса да процъфтяват в една бързо променяща се култура, изправена пред развиващите се технологии. Като президент на журито Creative Business Excellence, за мен е чест да се свържа с брилянтна и разнообразна група от хора, за да изследваме и отпразнуваме работите, които са дали тласък на променящата се природа на марките.“

Young Drummers Competition Jury President

ÖZGE GÜVEN, Директор дизайн, TBWA\Истанбул, Турция

Базирана в Истанбул графичен дизайнер и арт директор с повече от 10 години опит също е член на Alliance Graphics Internationale (AGI) за 2022 г. и е спечелила много награди като D&AD, Golden Drum, Cannes Lions и др.

Конкурсът Golden Drum ще бъде оценяван от 56 членове на журито от региона и извън него.

Запиши се за нашия бюлетин