09.01.2024

European Design Awards 2024 е отворен за участие

Крайният срок за подаване на заявки е 16.02.2024 г.

Престижните европейски награди за дизайн (European Design Awards), ежегодно събитие, което се провежда с цел възнаграждаване на изключителните дизайн постижения, стартира своето издание за 2024 г.

Отбелязвайки близо две десетилетия вдъхновяващо творчество и иновации в дизайна, Европейските награди за дизайн продължават да бъдат отличителен белег сред дизайн общността, като отличават нейните визионерите и създателите на тенденции, които разширяват границите на креативността.

Отличителна черта, която определя европейския дизайн, отделно от наградите в бранша, е отличителното жури. За разлика от традиционните конкурси за дизайн, ED-Awards може да се похвали с панел, който не включва дизайн професионалисти, а изтъкнати дизайнерски критици. Състояща се от редактори, академици и издатели – по същество, създатели на съдържание, които значително влияят и оформят дискусията в индустрията за комуникационен дизайн — журито внася уникална перспектива в оценката си. Този подход се използва с цел да не се оценява естетическата привлекателност, а да се обърне внимание на интелектуалната и комуникативна страна на представените проекти.

Изданието за 2024 г. на Европейските награди за дизайн обещава да представи най-доброто от новаторския дизайн, авангардните концепции и визионерските таланти, които са в сърцевината на дизайнерската общност.

Дизайнери, агенции и креативни умове от цяла Европа са поканени да участват в това престижно събитие, което признава и чества най-добрите постижения в графичния дизайн, брандинга, дигиталните медии, типография и др.

Основна информация за участниците:

Краен срок за подаване: Участниците се насърчават да изпратят работата си до 16 февруари 2024 г., за да гарантират тазгодишното си участие в състезанието.

Обявяване на победителите:

Те ще бъдат представени на 1 юни 2024 г., по време на годишния ED- Фестивал се провежда в Неапол, Италия.

„Европейските награди за дизайн стоят като свидетелство за блясъкът и изобретателността в дизайн общността. Когато се впускаме в изданието за 2024 г., ние с нетърпение очакваме да станем свидетели на забележителната работа, която ще оформи бъдещето на дизайна. Това е празник на
креативност, оригиналност и стремеж към дизайн превъзходство“, каза Деметриос Факинос, директор на Европейски фестивал на дизайна.

За European Design Awards:
Създадени през 2007 г., Европейските награди за дизайн празнуват изключителни постижения в графичния дизайн, брандинга и комуникацията. Годишното събитие възнаграждава изключителната работа на дизайнерите и творчески агенции в цяла Европа.

За насоки за подаване, категории и допълнителни подробности, посетете www.europeandesign.org

Запиши се за нашия бюлетин