08.11.2021

EUROBEST ОБЯВИ СЪСТАВА НА ТАЗГОДИШНОТО ЖУРИ

101 експерти от цяла Европа ще съставят новия европейски еталон на творчество

Eurobest е един от най-утвърдените и признати конкурси за творчество в Европа. Тази година ще отпразнува своето 33-то издание, като награди най-видните творчески постижения в целия европейски регион, отличавайки творби, които са новаторски, смели и движещи индустрията напред. Комбинацията от строги процеси на журиране и водещи експерти в журито, Eurobest е едновременно барометър и еталон за европейско творческо съвършенство.

Саймън Кук, управляващ директор на LIONS, споделя мнението си за състав на журито: „Всички представители на журито в Eurobest са избрани на база богат професионален опит, разнообразни възгледи и креативност.  Успяхме да съберем експерти от повече от 22 страни от цяла Европа, като за четвърта поредна година се радваме да се похвалим, че 50% от журито е съставено от жени. Работата, която се състезава в Eurobest, винаги обединява в себе си творчество с отличаващо се качество – пример за цялата креативна индустрия в Европа. За нас е чест да имаме такава експертна група от талантливи личности, които ще определят и наградят най-добрата творческа работа.”

Носителите на злато, сребро и бронз ще бъдат обявени на 13 декември, а носителите на Голямата награда и специалните награди ще станат известни на 15 декември 2021 г. Наградите Eurobest ще включват също представяне на годишния европейски доклад за творчеството. Водещият глобален ресурс за съпоставяне на креативност и ефективност в цяла Европа ще включва официални класации, анализи, проучвания, тенденции и коментари на председателите на отделните групи жури, които ще споделят мнението си за тазгодишните победители в Eurobest.

Пълният състав на журито може да намерите тук.

Запиши се за нашия бюлетин