09.05.2014

CANNES LIONS ПРЕДЛАГА НEНАДМИНАТИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ОБУЧЕНИЕ В ДЕСЕТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПРОГРАМИ

Тази година международният творчески фестивал Cannes Lions ще предостави най-богатия набор от възможности за обучение досега, давайки шанс на присъстващите да получат уникален по рода си опит. След доказания успех на академичните програми, за 2014 г. са лансирани три нови такива, с което общият им брой става 10, а на участниците от всички кариерни нива – директори, служители в творчески, рекламни и медия отдели, студенти – се предлага изключителна възможност за обогатяване на познанията и разкриване на нови перспективи.


По отношение на разширената програма, Стив Латъм , директор на „Talent and Training for Lions Festivals” , казва: „ Няма по-добър момент за провеждане на целенасочено обучение в областта на рекламата от Cannes Lions. Най-великите умове в бизнеса са заедно в продължение на цяла седмица. Това означава, че участниците не само ще могат да се насладят на първокласната програма на фестивала, но и ще получат възможност да почерпят опит от най-големите специалисти в областта. Това е преживяване, което не може да се осъществи никъде другаде.”


*Нова програма* CEO ACADEMY, спонсорирано от LinkedIn
Този курс има за цел да даде на изпълнителните директори и други бизнес лидери идеи и съвети как да създадат една творческа агенция. Двудневната програма включва: как да създадем творческа агенция; как да навлезем на нови пазари; ефективни иновации. Програмата ще се води от проф. Джери Уинд (The Wharton School of The University of Pennsylvania), като групата ще се състои от избрани изпълнителни и маркетингови директори и технолози.
*Нова програма* YOUNG LIONS STORYTELLING ACADEMY, спонсорирано от Starcom MediaVest
Това е интензивна програма за обучение, която се фокусира върху таланта да се разказват истории и акцентира на позитивното влияние, което това може да окаже върху марката. Академията помага на участниците да разберат как разказаната история е способна да развие и подобри бранда, като междувременно ги учи как да споделят бранд истории в съвременния медиен пейзаж. В ролята на декан на академията ще влезе Кийт Райнхард, почетен председател на DDB Worldwide Communications Group, Inc.
*Нова програма* YOUNG PLANNERS ACADEMY
Програмата обръща погледа на младите планьори към творческия бриф и към способността им да допринесат за креативния процес. Академията е първото училище за планиране, специализирано в обучението на рекламоведите как да разкрият творческия си поглед, да планират творческа стратегия и да създадат подходящите взаимоотношения с криейтивите, за да може атмосферата и резултатите от работата да са още по-креативни и ефективни. Лекцията ще води Джеймс Хърман, основател и директор на ”Previously Unavailable”, асистиран от Тереса Алперт, директор на „Crimea River Ltd”.
CMO ACCELERATOR PROGRAMME, спонсорирано от Google
Водената от Джим Стенгъл тридневна програма разчита на изключителното съчетание от опит и талант, което единствено „Cannes Lions” може да предостави. Академията дава възможност на старши маркетинг директори да споделят с по-младите си колеги предизвикателствата в бизнеса, с които са се сблъскали. Лекции ще изнасят и наградените във фестивала маркетолози, а всеки един от участниците ще може да се консултира лично с Джим Стенгъл.
CANNES CREATIVE LEADERS PROGRAMME
През петата година от провеждането си, програмата за творчески директори ще се осъществи като сътрудничество между Cannes Lions и Berlin School of Creative Leadership. Първата седмица от интензивния двуседмичен курс участниците ще прекарат в кампуса на Berlin School, а втората – на фестивала, съчетавайки официалната програма на Cannes Lions, която включва семинари и уъркшопи, със специализирани лекции и тематични сесии. Програмата учи как да се извлекат възможно най-добрите резултати от творческия екип и се фокусира в три основни аспекта: бързо променящата се творческа среда, трансформациите в медиите и дигиталните технологии и управлението на криейтивите. Програмата ще води Дейвид Слокъм, директор на факултет в Berlin School of Creative Leadership.
ROGER HATCHUEL ACADEMY, спонсорирано от Statoil
Този шестдневен курс обединява 35 студенти от цял свят и им предоставя една различна програма – уникална селекция от специализирани лекции, семинари и уъркшопи от основната програма на фестивала. Тим Мелърс, творчески директор в Grey Group, ще бъде декан на академията, а Клив Чалис, ръководител на курса по реклама в Central Saint Martins College, ще води програмата.
YOUNG CREATIVE ACADEMY, спонсорирано от Unilever
Насочена към младите таланти на възраст до 28 години, тази едноседмична програма е съсредоточена върху развитието на личната креативност. Участниците ще упражнят творческото си мислене и ще се научат как да създават идеи и да прилагат иновативни решения. Комбинацията от лекции на водещи творци в бизнеса, групови дискусии, водени от специалист и тематични семинари от основната програма на фестивала, прави академията изключително полезна за младите криейтиви. Програмата ще се води от Боб Ишъруд.
YOUNG ACCOUNT EXECUTIVE ACADEMY
Академията учи бъдещите лидери как да организират перфектно кампанията на клиентите си. Курсът се фокусира върху следните важни моменти: управлението на екип, създаването на качествен бриф, разпознаването на гениалните идеи и продаването им. Програмата ще води основателят на re:kap Кевин Ален.
YOUNG MEDIA ACADEMY, спонсорирано от BBC Advertising
Едноседмичната програма, създадена за млади медия планьори (до 28 години) изследва творческите решения и възможността те да се прилагат във всички медийни канали. С помощта на насоките на Джак Клюс, основател на VivaKi, участниците ще се учат как да осъществят по най-добрия начин връзката между идеята, медия канала и клиента.
JIM STENGEL YOUNG MARKETERS ACADEMY, спонсорирано от Dentsu Aegis Network
Тази програма акцентира върху значнието на креативността в областта на комуникациите и дава една по-ясна представа за ролята на маркетолозите. Програмата се води от Джим Стенгъл, Сюзън Тосолини и Серфи Алтън, които разглеждат темите за творечството, отличните комуникационни стратегии, най-добрите примери за връзка агенция-клиент и модерните марки.


За повече информация и записване за участие, моля посетете www.canneslions.com
Cannes Lions ще се проведе от 15 до 21 юни в Кан, Франция.

Запиши се за нашия бюлетин