13.04.2021

CANNES LIONS ОБЯВИ ЖУРИТО ЗА 2021 ГОДИНА

За първи път 51% от съдиите са жени  

Cannes Lions обяви състава на журито, в който влизат експерти от цял свят, избрани да наградят най-добрата творческа работа и да определят критериите за изключителни постижения на фестивала този юни.  

Носителите на „Лъвове“ ще бъдат обявени и наградени по време на Cannes Lions Live, изцяло дигитално преживяване, което ще се случи от 21 до 25 юни 2021, и ще бъде достъпно безплатно като част от новото членство в LIONS, стартиращо през месец май.

Членовете на журито са от цял свят и представляват водещите таланти в световната индустрия от най-широк спектър от дисциплини. Журито включва също 51% от жените съдии, в сравнение с 48% през 2019 г.


Тазгодишното жури на Lions включва представители на световни марки, сред които: Nike Inc, Levi Strauss & Co, Diageo, IKEA, Mars Incorporated, Mondelez, Beats by Dr Dre, Uber, KFC, Oatly, Squarespace, ByteDance K.K., Nestlé и Aesop. Платформи и компании за развлечения съши имат свои представители:

Twitter, Facebook, Netflix, YouTube, Disney+, Spotify, Google, Twitch, наред с NBCUniversal, Vivendi, Universal Music Group, Columbia Records и Warner Music Central.

Международните комуникационни вериги, които имат участие в журито, са  McCann, Ogilvy, Publicis, BBDO, VMLY&R и Dentsu, които ще работят заедно със специалисти от независими агенции като  Quiet Storm, Above & Beyond, Stink Studios, Futerra и Tech and Soul. 

Обявени са 285 професионалисти от състава на журито, като се очаква скоро да станат известни още 189 имена.   

Пълен списък на журито, което ще определи наградите в Cannes Lions 2021

Запиши се за нашия бюлетин