30.04.2019

CANNES LIONS НАГРАЖДАВА PHUMZILE MLAMBO-NGCUKA С LIONHEART 2019

Cannes Lions обяви днес Phumzile Mlambo-Ngcuka, заместник-генерален секретар на ООН и изпълнителен директор на UN Women, като получател на наградата Cannes LionHeart за 2019 г. като признание за нейното застъпничество за жените, правата на човека и социалната справедливост по целия свят, и за нейното ръководство на инициативата за разнообразие в индустрията, The Unstereotype Alliance.

През цялата си кариера Phumzile защитава правата на жените чрез участието си в проекти и програми, посветени на образованието и равенството между половете. През 2018 г. е обявена от Apolitical за един от най-влиятелните хора в политиката за равенство между половете по света. Работата ѝ обхваща частния сектор, гражданското общество и правителството.

Като изпълнителен директор на UN Women, г-жа Mlambo-Ngcuka задвижва ролята на жените в лидерството, ангажирайки мъжете като съюзници и прекратявайки дискриминацията и насилието срещу жени и момичета чрез изграждане на коалиции и движения сред световните лидери в публичния и частния сектор и с гражданското общество.

Г-жа Mlambo-Ngcuka ще се включи в програмата на Фестивала на в петък, 21 юни. Тя ще приеме наградата LionHeart на закриващата церемония на Cannes Lions 2019. Допълнителна информация за Фестивала, който се провежда от 17 до 21 юни, можете да намерите на www.canneslions.com

Запиши се за нашия бюлетин