22.09.2023

ADCE обяви състава на журито на наградите за най-добрите примери за реклама и дизайн в Европа – ADC*E Awards.

7 престижни европейски творци бяха избрани да са председатели на журитата на ADC*E Awards 2023.

Общо 56 водещи творци от 21 европейски страни ще оценяват тазгодишните награди ADCE.

За първи път всички победители ще бъдат включени в глобалната креативна класация на The One Club.

Всички национални победители могат да подават заявки до 6 октомври.

Шестима международни топ професионалисти ще бъдат председателите на журито за 2023 г. под ръководството на Pancho Cassis, глобален главен творчески директор и партньор на DAVID. Останалите председатели са разпределени по следния начин:

● Overall Jury President: Pancho Cassis, Global Chief Creative Officer of DAVID (Spain)

● Film & Audio: Youri Guerassimov, Chief Creative Officer of Marcel Worldwide (France)

● Print & Outdoor: Una Rozenbauma, Creative Director of Rozenbauma un māsas (Latvia)

● Interactive & Mobile: Andreea Ghenoiu, Creative Director & Partner of Jam Session Agency (Romania)

● Design: Borja Martínez, Creative Director & Founder of Lo Siento (Spain)

● Brand Experience: Claus Fischer, Director & Founder of Voss+Fischer (Germany)

● Integrated & Innovation: Kat Hahn, Creative Director of Meta (United Kingdom)

Общо 56 професионалисти от 21 държави в Европа ще отличат победителите в тазгодишното издание на конкурса. Журито от изявени професионалисти ще се срещне на живо на 9 до 10 ноември в Барселона. Те не само ще присъдят златен, сребърен и бронзов медал във всяка категория, но също така и Grand Prix и специалните награди на ADCE: European Star-Johannes Newrkla, the Genius Loci, the Green Star and the Equal Star..

За втора поредна година България има свои представители сред журито на ADC*E Awards, като в състава тази година, представители на агенции–членове на БАКА ще се присъединят:

Васил Петраков – Творчески директор, guts&brainsDDB в категория Film&Audio;

Марсел Леви – Творчески директор, Noble Graphics в категория Interactive&Mobile.

Надежда Трифанова – Основател и Творчески директор, NRG Brands в категория Design;

Към тях ще се присъедини и екипът-победител в The Greatness Challenge Bulgaria 2023.

Младите професионалисти ще вземат участие в международното жури на престижните награди ADC*E Awards, като част от Junior Jury.

The One Club’s Global Creative Rankings

След сливането на ADC*E с глобалния хъб The One Club for Creativity, ADCE ще може да расте и да популяризира европейското творчество извън континента, носейки различни ползи на своята общност, включително всички победители в наградите на ADC*E.

За първи път всички лауреати на ADCE ще бъдат включени в Global Creative Rankings на The One Club, което го прави най-важната глобална класация на агенции, марки, работа и творчески професионалисти в индустрията.

Глобалната креативна класация вече ще комбинира точки от The One Show, глобалните годишни награди на ADC, ONE Asia Creative Awards, наградите на The One Club в САЩ, състезанията на Type Directors Club TDC и наградите ADC*E.

Точките, натрупани от победителите в наградите ADC*E, ще им осигурят видимост и престиж по целия свят, а също така сега ще се зачитат към глобалните суми за класирането на мрежи и холдингови компании.

ADCE Festival 2023 и Executive Creative Summit

Годишният Европейски фестивал на творчеството на ADC*E се завръща на живо в Design Hub в Барселона от 30 ноември до 1 декември.

Това значимо събитие е предназначено да събере голямо разнообразие от професионалисти, представляващи различни области, обединени от тяхната постоянна отдаденост към предизвикване на промяна и култивиране на иновации чрез творчество. Фестивалът служи като общо пространство за европейската творческа общност да се събира, да черпи вдъхновение и да участва в обмена на безценен опит.


Тази година ADC*E представя завладяваща тема: „Агенти на промяната“, курирана от основателя на MediaMonks и изпълнителен директор на S4 Capital Group, Wesley ter Haar. Събитието ще включва набор от конференции, завладяващи семинари, изложби и пространства за работа, предназначени да отпразнуват дизайна и новите творчески решения.


Нещо повече, за първи път ADC*E си партнира с The One Club for Creativity, за да представи ексклузивната си програма Executive Creative Summit в Барселона заедно с фестивала. Форум за избрана група от лидери в индустрията за обсъждане на въпроси, които далеч надхвърлят обхвата на творчеството и засягат техния бизнес, предоставяйки рядка възможност за честен обмен на продуктивни идеи в поверителна обстановка.


Фестивалът ще завърши с гала церемонията по награждаването в петък, 1 декември, където цялата творческа общност ще отпразнува най-доброто в европейския графичен дизайн и комуникационно творчество за годината.

Всички национални победители могат да подадат заявките си преди 6 октомври.

Запиши се за нашия бюлетин