09.02.2023

6 милиона причини да останете в България

На 23 февруари България е част от света на големите възможности. Събитието, което вижда напред в бъдещето, ви кани да повярвате в успеха ни заедно

На 23 февруари в зала „Джон Атанасов“, София Тех Парк, ще се проведе деветото издание на най-големия форум за иновации у нас Innovation Explorer 2023. Откриващ лектор ще е световно известният физик Джеймс Бийчам от ЦЕРН, който ще  ни запознае с теорията си за „Другата страна на Черната дупка”.

В атмосферата на същинско телевизионно предаване, водено от едни от найизвестните български журналисти, предстоят срещи с визионери, практически работилници, важни дискусии и куп иновативни изненади за посетителите на ежегодния форум.

И още акценти от програмата:

  • Визионерът от Турция, журналистът, предприемачът и мореплавателят Емре Башкан ще говори за насърчаването на иновативното мислене в организациите чрез модела на зоната на комфорт;
  • Анна Мъри, от лидерите на Ашока, ще представи своята гледна точка за социалното предприемачество и неговото глобално влияние;
  • Навигаторът на бъдещето – Карл МакФол от Швеция – ще сподели идеите си за интелектуалния капитал в новата икономика на изкуствения интелект;
  • Феликс Фон Хелд, Изпълнителен директор на Института за иновации и методологии за промяна (Германия), ще се фокусира върху човека, като център на системата в една несигурна среда;
  • Джеймс Дойл, Изпълнителен директор на Музея за модерно изкуство, (Ирландия) ще обсъди иновациите в културата, като покана да бъдем необичайни.

Вече са разпродадени билетите за двете практически работилници, които оправдано предизвикаха голям интерес сред аудиторията на най-иновативния форум. Първият уъркшоп Addicting Users to Social Causes ще се води от Марина Шидеров, член на борда на БАСКОМ и Изпълнителен директор на Farm Creative Solutions. Марина ще разкрие стратегии и инструменти, с които се постига въздействие и се стимулира устойчива промяна чрез социално предприемачество.

Леона Асланова, Изпълнителен директор на агенцията за иновации Innovation Starter ще води практическа работилница Strategy Survival Game. Леона ще покаже нагледно как се решават проблеми чрез постигане на баланс между полярни идеи, възприемани като привидно конкурентни, когато се обединени от обща криза.

Модератори отново ще бъдат емблематични български журналисти като Венелин Петков, Люба Кулезич, Миролюба Бенатова, Флора Стратиева, Нели Тодорова, които превръщат форума в преживяване, съвсем близко до реално телевизионно шоу.

Организаторите от Innovation Starter и техните партньори са подготвили и редица иновативни изненади за посетителите, сред които 360^ анимиран мапинг с 4 full HD камери в резолюция 1920 pix v3, сладолед от азот, виртуална реалност, пътуване до бъдещето, храна за космоса и мн. други.

Innovation Explorer 2023 е събитие напълно достъпно за хора с увреждания и с особена грижа към околната среда.

Форумът се реализира с генералната медийна подкрепа на Нова телевизия, Нетинфо, БНР, JobTiger и сп. Мениджър. Генерални партньори са УниКредит Булбанк, Кауфланд, Аурубис, Софийска вода, част от Веолия, Лукойл България и Българска Фондова Борса.

За да се регистрирате за Innovation Explorer 2023, посетете уебсайта на организаторите тук: www.innovationexplorer.bg

За повече информация: office@innovationstarter.bg

Запиши се за нашия бюлетин