24.03.2015

ФИНАЛИСТИТЕ В КОНКУРСА YOUNG LIONS BULGARIA 2015 – FILM

Финалистите в конкурса Young Lions Bulgaria 2015 – Film са следните четири екипи:

  • Васил Шкутов и Виктория Николова
  • Георги Янакиев и Александър Антонов
  • Драгомир Дончев и Робърт Шунев
  • Калоян Зарков и Иван Манчев

Екипите, които се включиха в конкурса, получиха задание да създадат видео клип до 60 секунди по темата: „София – Творчески град на киното“. Основната цел беше Фокусиране на международното внимание върху потенциала на София и региона за осъществяването на филмови и телевизионни проекти.

Кой ще е екипът – победител, който ще представи България в конкурса Young Lions Film на 62-то издание на фестивала Cannes Lions и ще се включи в оспорваната надпревара с млади лъвове от цял свят, ще бъде обявено на 26 март 2015 г. по време на Форума на рекламата.

Миналогодишните победители в конкурса Young Lions Bulgaria Film 2014 – Владимир Герасимов и Желез Атанасов – спечелиха златен медал на фестивала в Кан.

Конкурсът YOUNG LIONS BULGARIA 2015 – FILM се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции – официален и изключителен представител в България на „International Festival of Creativity”, обединяващ фестивалите Cannes Lions, Eurobest, Dubai Lynx и Spikes Asia. Столична община и Асоциация за развитие на София са официални партньори на конкурса.

Запиши се за нашия бюлетин