26.08.2019

ФЕСТИВАЛЪТ EUROBEST 2019 ПРИЕМА ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ

Обявените промени за наградите ще анализират творческото превъзходство и ще отразят настоящата индустрия

Наградите eurobest, които дават сцена на креативността и ефективността в Европа, са отворени за заявки.

Организаторите на фестивала обявиха значими промени за тазгодишното издание на наградите. Нови и актуализирани категории и критерии целят да отразят по възможно най-добрия начин сегашния маркетинг и комуникационния пейзаж, както и да представят най-изключителните кампании, реализирани на европейския пазар. В 23 обособени категории, eurobest отличава новаторските идеи и празнува разнообразието и динамиката на Европа. Промените за 2019 включват:

Две нови награди: Creative eCommerce – свързана с креативността в търговската електронна търговия, платежни решения и иновации в тази област.

Creative Strategy – отличава кампании със силна стратегическа история, която предефинира брандове, преоткрива бизнеси или повлиява на потребителите и културата.

Наградата Print & Outdoor Craft е обновена и преименувана като Industry Craft, за да отличи творческата артистичност, талант и умения, нужни, за да доставят красиво изпълнено решение и да доведат творческата идея до живот.

Новата секция Challenges & Breakthroughs е добавена сред 11 eurobest награди, оценява творчеството със специфичен фокус върху културата и контекста. Награждава кампании, създадени за по-малки (или предизвикателни брандове), които залагат на местни, културни инсайти. Така новата секция награждава силата на идеята, а не размера на бюджета.

В партньорство с Unstereotype Alliance, еurobest  обяви също така преразглеждането на правилата за журиране. Причината за промяната е да се постигне равнопоставеност и противопоставяне на неравенството. Новите критерии призовават всички членове на журито, разглеждащи заявките, преди да оценят една работа, да преценят дали тя поддържа негативни стереотипи.

Заявките се приемат до 24 октомври 2019. Журирането ще се проведе в Лондон, Великобритания, а самите победители ще бъдат обявят на 9 декември. Най-големите награди (Grand Prix) и специалните такива ще се обявят на eurobest Unwrapped.

Това специално събитието, достъпът до което е само с покани, ще се проведе на 12 декември в Aqua Restaurant в The Shard. То ще бъде излъчвано на живо от Лондон.

Европейската креативна индустрия е поканена да се бъде част от събитието, за да види награждаването и презентациите на журито на eurobest, които ще представят задълбочен анализ на тенденциите в бранша и ще споделят конкретни инсайти за начините за измерване на представянето и въздействието на кампаниите. Ще бъде представен и The European Creativity Report. Той ще включва европейски статистики, трендове и прозрения от журито, и ще бъде изпратен на всички европейски участници чрез социалните канали и разпространен в над 90 организации в международната мрежа на представителите на фестивала.

За повече информация как да участвате в eurobest 2019 и да се регистрирате за Eurobest unwrapped, посетете сайта: https://www.eurobest.com/.

Запиши се за нашия бюлетин