12.05.2022

СТУДЕНТИ ОТ НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ СА ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В СТУДЕНТСКИЯ КОНКУРС AD VENTURE

Студенти от НБУ спечелиха първа награда в 14-то издание на студентския конкурс Ad Venture, организиран от European Institute for Commercial Communications Education (edcom) и The European Association of Communications Agencies (EACA).

Никол Лалева, Борис Стоянов, Константин Антов и Севдалина Андреева от отбор “The Ensos” впечатлиха журито с екипна работа, творчески идеи и разбиране на продукта си. Отборът заслужено беше награден с пътуване и билети за престижното събитие Cannes Lions International Festival of Creativity, където се срещат най-добрите професионалисти в рекламата.

Второто място се присъжда на екип TBD от Sup de Pub във Франция, който направи своето участие запомнящо се с дълбоко потребителско разбиране, правилното прозрение и прагматизъм в изпълнението. Третото място тази година беше при Les Tartines от Panthéon-Assas във Франция, които оставиха журито впечатлени със силното си прозрение, разбирането на категорията и способността си да работят като група.

Участниците трябваше да работят по бриф, подаден от клиента тази Asahi. Компанията, създадена през 2017 г., част от Asahi Group Holdings, даде задача на студентите да покажат креативността си на ново ниво, като създадат кампания за тяхната супер суха бира Asahi, която идеално представя идеята за „Модерна Япония“. Студентите бяха насърчени да комбинират маркетинговата си креативност с академични прозрения, за да изпълнят дългосрочната амбиция на марката да се превърнат в отличителна икона на съвременна Япония и една от водещите международни марки бира.

Победителите споделиха емоциите от участието си в конкурса със следните думи: „Ако трябва да опишем последните 9 месеца с няколко думи, те най-вероятно биха звучали нещо като „неспирно пътешествие“. Не казваме тези думи само за да могат да бъдат перфектният край. За нас съдържат спектър от емоции, спомени и вълнение от това, което може да последва. Наистина сме благодарни за възможността, че получихме да работим по такъв предизвикателен бриф за такъв вълнуващ клиент като Asahi. Формати като Ad Venture са идеалното място да излезете от монотонния си балон и да се тествате дали можете да сте в крак с голямата индустрия и да покажете своите страхотни идеи.“

Повече можете да прочетете на: https://edcom.eu/winner-of-the-ad-venture-student-competition-have-been-announced/

Запиши се за нашия бюлетин