11.03.2019

СТАРТИРА ПРИЕМАНЕТО НА ЗАЯВКИ В EFFIE AWARDS EUROPE

Effie Awards Europe е новото име на наградите Euro Effie Awards

Празнувайки глобално 50-а годишнина и 23-о издание на европейския конкурс, Effie е глобален форум, който съществува, за да вдъхновява маркетинговите специалисти и да награждава маркетинговата ефективност. Конкурсът е отворен за всички агенции и брандове, които искат да бъдат разпознати заради техните най-ефективни маркетингови усилия, довели до промяна. Също и за постигнати, реални и измерими резултати.

В тазгодишното състезание, освен досегашните стандартни категории, Effie Awards Europe представя две нови и специални категории, които ще са отворени за ентрита от 8 април:

  • Marketing & Business Solutions – ще награди иновативните маркетингови и бизнес решения, които водят до безпрецедентни резултати, въпреки всякакви други комуникационни активности.
  • Best of the Best – ще награди най-добрата маркетингова кампания в Европа, която вече е печелила златна награда в националните Effie състезания.

Участниците могат  да кандидатстват с всяка кампания в максимум четири категории. Това може да бъде една категория Продукт/Услуга и три специални категории или четири специални категории. Пълният списък с категориите и информация за тях е достъпна на www.effie-europe.com.

Журирането се извършва на два етапа. Етап 1 се провежда само онлайн и взима предвид ефективността, базирана на предизвикателството, контекста и целите, инсайт и стратегическа идея, които водят цялостната идея до живот и резултати. Етап 2 ще се извърши в Брюксел, където журито ще оцени заявките на финалистите, разглеждайки и творческата реализация на кампаниите.

Журито тази година, за първи път в историята на европейската програма, ще бъде председателствано съвместно от клиент и лидер от агенция:

  • Bastien Schupp – Vice President, Global Brand Strategy и Marketing Communication на Groupe Renault.
  • Harjot Singh – Chief Strategy Officer на McCann Worldwide.

Крайният срок за кандидатстване е на 24 май 2019 г., петък, и на 31 юли 2019 г., сряда, за категории Positive Change, Marketing & Business Solutions и Best of the Best. Победителите ще бъдат обявени официално на гала церемония в Брюксел на 15 октомври 2019 г. и на сайта www.effie-europe.com.

Effie Awards Europe се организират от Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA) в партньорство с Facebook, Google, Procter & Gamble, The European Publishers’ Council, WARC, Adforum.com, Nielsen, creativebrief & Viva Xpress Logistics.

Запиши се за нашия бюлетин