08.09.2022

Стартират наградите ADCE Best of European Design and Advertising 2022

Агенция Leo Burnett Ukraine беше избрана да работи по кампания на конкурса

  • За 31-то си издание ADCE покани украински агенции да работят по кампанията за конкурса в знак на подкрепа. 
  • Всички заявки на украински агенции ще участват безплатно.
  • Тази година ADCE Awards ще връчат награда Equal Star, с която ще отличи кампаниите, работещи в подкрепа на приобщаването, равноправието между половете и борбата с дискриминацията във всяка нейна форма.
  • Заявки се приемат до 14 октомври.

Тазгодишното издание на наградите на ADCE Best of European Design and Advertising е вече отворено за участие. За първи път след началото на пандемията конкурсът ще се проведе на живо в Барселона.

Тази година наградите ADCE отправи покана към украинската творческа общност за изготвянето на комуникационната кампания по награждаването. Заедно с Украинския клуб, ADCE организира конкурса, а победител стана Leo Burnett Ukraine спредложението – „Големите идеи обединяват Европа“.

Сайтът на наградите на ADCE 2022 е вече отворен за подаване на заявки, а крайният срок е 14 октомври. Журито от изявени професионалисти в творческата сфера от цяла Европа ще се срещне на 30 ноември в Барселона със задачата  да дебатира и излъчи тазгодишните победители, които ще бъдат обявени на 1 и 2 декември в рамките на фестивала на ADCE


Победителите и финалистите от ФАРА 2022 могат да участват в тазгодишното издание на ADCE Awards

Наградите на ADCE са единствените, които събират на едно място наградени рекламни форми и кампании от конкурси в цяла Европа. Само кампании, отличени в локалните фестивали, получават изключителната възможност да участват и да се представят пред творческата общност на международно ниво.

Победителите от конкурси, организирани от членове на ADCE, получават възможността да участват при по-изгодни условия:

  • наградените със злато заявки са освободени от такса за участие
  • сребро, бронз и финалистите могат да се възползват от намаление

С цел подпомагане на украинската креативна общност в тези тежки времена, всички украинските заявки са освободени от такса за участие.


Нова ADCE Награда: Equal Star

Новата награда на ADCE – Equal Star – е създадена тази година, за да отличи кампаниите, работещи в подкрепа на приобщаването, равноправието между половете и борбата с дискриминацията във всяка нейна форма. Както и да отпразнува креативността, която преодолява стереотипите.

Подобно на другите специални награди на ADCE, Equal Star ще бъде връчена на тези кампании, които изпъкват над всички други измежду всички категории в рамките на конкурса. Кампаниите може да са създадени както с търговски, така и с благотворителни цели, трябва да са имали истинско обществено въздействие и да бъдат разбираеми за цяла Европа.

Цялата информация за наградите и условията за участие можете да намерите тук.

Запиши се за нашия бюлетин