03.10.2018

Половината от президентите на журито на Eurobest 2018 са жени

Eurobest, един от фестивалите в семейството на Cannes Lions и най-утвърдените награди за творчество в Европа, обяви президентите на различните групи жури, както и представянето на Европейския криейтив доклад, който ще бъде публикуван на 13 декември и ще включва задълбочен анализ на победителите и на настоящата картина на индустрията в региона.

Отбелязвайки своето 30-о издание, Eurobest съществува, за да награждава и празнува най-отличаващите се примери в Европейската комуникационна индустрия. Общо 12 президента ще ръководят специалистите в отделните групи жури. Журито ще се събере в Лондон през ноември, за да разгледа и награди най-добрите работи.

Филип Томас, председател на Cannes Lions, коментира: “Президентите на журито са страхотен подбор от творчески таланти и ще играят съществена роля за намиране на новаторска креативност от цяла Европа. За първи път имаме равномерно разделяне на пола на председателите на жури, което според нас ще направи съдийството по-динамична и ще засили дискусиите.

Победителите ще бъдат включени в Европейски криейтив доклад, който ще предложи и допълнителни анализи.
Европейският доклад ще бъде публикуван на “Eurobest Unwrapped”, където журитата ще представят своите коментари от залите за журиране и ще обявят победителите в Grand Prix 2018 и специалните награди. Събитието, което ще се състои на 13 декември и ще бъде отворено за президентите, журито, победителите и пресата, ще бъде предавано на живо на широката публика.

Пълният списък на президентите на журито, информация за публикуването на Доклада и подробности за условията за подаване на заявки за участие във Фестивала могат да бъдат намерени на www.eurobest.com

Крайният срок за подаване на заявки е 25 октомври, като до 11 октомври таксите за участие са с по-ниска цена.

Запиши се за нашия бюлетин