26.03.2015

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В YOUNG LIONS BULGARIA 2015 – FILM

Победител в конкурса Young Lions Bulgaria 2015 – Film е екипът на Георги Янакиев и Александър Антонов. Наградата е участие в конкурса Cannes Young Lions 2015, категория Film като представители на България в оспорваната надпревара с млади лъвове от цял свят. Състезанието е в рамките на 62-то издание на фестивала Cannes Lions International Festival of Creativity 2015. Наградата е осигурена и се връчва от официалните партньори на конкурса – Столична община и Асоциация за развитие на София.
В Кан Георги Янакиев и Александър Антонов ще заснемат видео по полученото от организаторите задание в рамките на 48 часа. За работата си ще имат достъп до музикалната библиотека на Getty Images, който е партньор на Cannes Lions за 18-та поредна година.

Победителите в Young Lions Bulgaria 2015 – Film бяха избрани измежду 21 екипи, които се регистрираха за участие в конкурса. На 13 март 2015 г. в 16 часа екипите получиха задание по темата: „София – Творчески град на киното“ и трябваше да създадат видео клип до 60 секунди. Основната цел беше Фокусиране на международното внимание върху потенциала на София и региона за осъществяването на филмови и телевизионни проекти.Екипите-участници в конкурса трябваше да предадат готовите рекламни клипове най-късно до 11:00 часа на 16 март 2015 г. В указания срок се получиха 19 предложения.

Финалисти в конкурса Young Lions Bulgaria 2015 – Film са екипите на Васил Шкутов и Виктория Николова, Драгомир Дончев и Робърт Шунев, и Калоян Зарков и Иван Манчев.

Eкипът – победител беше обявен от заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов на годишния Форум на рекламата.
Миналогодишните победители в конкурса Young Lions Bulgaria Film 2014 – Владимир Герасимов и Желез Атанасов – спечелиха златен медал на фестивала в Кан.

Конкурсът YOUNG LIONS BULGARIA 2015 – FILM се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции – официален и изключителен представител в България на „International Festival of Creativity”, обединяващ фестивалите Cannes Lions, Eurobest, Dubai Lynx и Spikes Asia. Столична община и Асоциация за развитие на София са официални партньори на конкурса.

Запиши се за нашия бюлетин