15.11.2023

Известни са финалистите в тридесет и второто издание на ADCE Awards

  • 416 заявки бяха избрани за финалисти
  • Победителите ще бъдат обявени на 1 декември на гала церемонията по награждаването, част от фестивала ADCE, който се провежда в Барселона
  • Водещите държави с най-голям брой финалисти са Германия, Австрия, Обединеното кралство, Португалия и Испания

ADCE разкри финалистите от 23 държави за наградите ADCE за 2023 г., отбелязвайки своя 32-ри конкурс.

През изминалия 9 и 10 ноември в Барселона се събра уважаван състав от жури, за да приключи обсъжданията си относно най-доброто от европейския дизайн и реклама. Резултатът от техните усилия е разкриването на тазгодишните финалисти. Златните победители, както и специалните награди и Гран При, ще бъдат разкрити по-късно този месец на гала церемонията по награждаването (част от фестивала ADCE). Среброто, бронза и финалните номинации ще бъдат обявени веднага след Гала церемонията на уебсайта на ADCE.

Общо 416 заявки от 23 държави бяха избрани за финалисти. Списъкът включва: носители на злато, сребро и бронз, а също така, ново за тази година, заявките, които са стигнали до втория кръг, получават и допълнително признание.

Водещите страни, участващи в тази селекция, включват Германия с 96 финалисти, Австрия с 50, Обединеното кралство с 46, Португалия с 33 и Испания с 32.

3 кампании на агенции–членове на БАКА са финалисти в тазгодишното издание. Това са кампании, чийто творчески потенциал също впечатли журито на ФАРА 2023 по-рано тази година:

Collection Bulgarian – Design Song – All Channels Communication (Film & Audio Craft – music and sound)

Friendships that bring light – guts & brains DDB (Film & Audio Audio / Radio Commercials)

The Invisible Bra – We Are Human (Interactive & Mobile Social Media Campaigns)

Финалистите за наградите ADCE 2023 можете да намерите тук.

Данни и числа

56 професионалисти, част от журито от 21 европейски страни
Подадени са 963 заявки от 28 европейски държави
416 финалисти
95 от категория Film & Audio
68 от категория Print & Outdoor
58 от категория  Interactive & Mobile
109 от категория Design
58 от категорията Brand Experience
28 от категорията Integrated & Innovation

Обявяване на победителите – ADCE Festival 2023

Годишният Европейски фестивал на творчеството на ADCE се завръща на живо, планиран да се проведе в Design Hub в Барселона от 30 ноември до 1 декември. Като основна част от фестивала, победителите в наградите ADCE 2023 ще бъдат разкрити по време на гала церемонията по награждаването в петък, 1 декември.

Всички членове на БАКА са автоматично членове и на ADCE, с което получават -45% намаление при закупуването на билети, като единствено трябва да се регистрирате на тяхната платформа

Това събитие бележи момент за цялата творческа общност да се събере и да отпразнува най-доброто в европейския графичен дизайн и комуникационно творчество за годината. Победителите в специални награди, Гран при и злато ще бъдат поканени да получат своите трофеи на сцената, като творбите им ще бъдат изложени.

Тази година фестивалът въвежда завладяваща тема: „Агенти на промяната“, курирана от основателя на MediaMonks, Уесли тер Хаар. Той ще включва набор от конференции, завладяващи семинари и пространства за работа в мрежа, създадени да отпразнуват дизайна и новите творчески решения.

Запиши се за нашия бюлетин