02.07.2024

Известни са датите за ADCE Festival 2024

  • Лектори, семинари, работилници и много други дейности ще се проведат в Барселона
  • Laura Visco ще бъде куратор на 11-то издание на фестивала, преосмисляйки концепцията на Agents of Change със своята гледна точка и опит

Отбележете 21 и 22 ноември в календарите си, защото Барселона ще бъде епицентърът на творчеството и вдъхновението. Фестивалът ADCE 2024 е потвърден за тези дати, обещавайки два дни, в които творчеството заема централно място.

ADCE официално пусна ранни билети за своя годишен Европейски фестивал на творчеството. Това събитие събира професионалисти от широк спектър от области, всички обединени от страстта си към промяна и иновации чрез творчество. Не пропускайте тази възможност да се присъедините към общността и да станете част от разговора, който оформя бъдещето на творческите индустрии.

Фестивалът служи като център за европейската творческа общност за вдъхновение и споделяне на опит. Всяка година се избира тема, която да адресира важни проблеми в рамките на творческата индустрия, с цел да вдъхнови, ангажира и насърчи взаимодействието. През 2024 г. фестивалът ще отпразнува онези, които се осмелиха да се впуснат в нови територии и да предизвикат както себе си, така и индустрията. Под мотото „Agents of Change: Change from Within“ поредица от вдъхновяващи сесии ще бъдат водени от водещи глобални творци, фокусирани върху иновативни подходи и саморефлексия. 

ADCE Creative Festival ще завърши с 33-ото издание на ADCE Best of European Design and Advertising Awards. Този уникален международен конкурс е отворен за заявки, които вече са триумфирали в престижни национални конкурси в рамките на европейската творческа и дизайнерска индустрия като ФАРА.

За първи път тази година победителите в най-новия конкурс на ADCE Student Awards ще бъдат обявени на сцената, спечелвайки титлата на първата по рода си Youngstar на организацията .

За куратора на фестивала

Тази година Лаура Виско ще поеме лидерството на фестивала с повече от 20 години опит в комуникационни компании и енергичен предприемачески подход. Нейният опит определено ще породи динамични дискусии и ще предизвика иновативни преживявания по време на фестивала.
Родена в Буенос Айрес, Аржентина, Лаура започва кариерата си в рекламата, когато е на 19 години. Днес, след като управлява агенции и творчески екипи по целия свят, Лаура начертава нова посока като креативен предприемач, проправяйки своя собствен път към лично и професионално израстване независимо от обичайните конвенции в индустрията. Лаура е носител на множество награди и отличия в индустрията. Тя беше обявена за част от AdAge’s Leading Women през 2021 г. , а преди това и от Adweek for Women през 2019 г. и финалист в категорията „Creative Director of the Year“ на AdAge’s Creativity Awards през 2018 г.

EXECUTIVE CREATIVE SUMMIT

През предходните два дни, 19 и 20 ноември, фестивалът ADCE ще бъде домакин на Executive Creative Summit , куриран от The One Club for Creativity. Уважавани ръководители от C-suite, включително главни творчески директори, главни маркетингови директори, основатели на агенции и партньори, ще се съберат в Dhub Barcelona, ​​за да проучат проблемите, засягащи техния бизнес далеч отвъд света на творчеството.

Срещата предлага рядка и автентична възможност за диалог и обмен на идеи, които надхвърлят традиционните творчески граници. Той ще улесни дискусиите при закрити врата между връстници, включващи някои от най-успешните професионалисти в творческата индустрия.

Присъствието на срещата на върха е ограничено до топ креативни ръководители в агенции, заедно с партньори и основатели на агенции. Заявки за участие можете да подадете на този линк.

За Art Directors Club of Europe

ADCE е платформата, която позволява на своята творческа общност да се обединява, взаимодейства, насърчава, изследва, насърчава и празнува творчеството като подход с множество решения. ADCE обединява творци в Европа и извън нея чрез своите годишни награди, събития, образователни програми и публикации. Международно признат като авторитетен глас, ADCE представлява най-доброто от местната европейска реклама и дизайн на един все по-глобализиран пазар. ADCE вярва, че само като разнообразна, свързана и съвместна европейска творческа общност ще можем да разрешим сложните проблеми. 

Art Directors Club of Europe (ADCE) е асоциация с нестопанска цел със седалище в Барселона. Състои се от 23 професионални клуба и асоциации по графичен дизайн и реклама от 22 европейски страни: Австрия, България, Кипър, Чехия, Естония, Финландия, Германия, Грузия, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Холандия, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швейцария, Обединеното кралство и Украйна.

Основана през 1990 г., ADCE се стреми да насърчава високи постижения в графичния дизайн и рекламната креативност в европейски мащаб. Асоциацията представлява повече от 7000 професионалисти от областта и дава видимост на най-добрите творби, постигнати на местно ниво. Настоящият президент е Александър Шил , глобален главен творчески директор на Serviceplan Group и сега е част от The One Club for Creativity , като негов европейски клон.

ADCE е част от The One Club for Creativity, базиран в Ню Йорк, най-голямата организация с нестопанска цел в света, чиято мисия е да подкрепя и празнува глобалната творческа общност чрез програмиране, което включва The One Show , глобалните годишни награди на ADC , наградите ONE Asia , Type Directors Club състезания, TDC Ascenders , Young Guns , Young Ones Student Awards , Next Creative Leaders , ONE Screen Short Film Festival , ONE School US и UK, ONE Creator Lab и др.

Запиши се за нашия бюлетин