28.01.2022

ЗАПОЧНА ЗАПИСВАНЕТО ЗА „РЕКЛАМНА АКАДЕМИЯ“ 2022

Крайният срок за заявяване на участие в студентското състезание е 14 февруари

Започна записването за 9-ото издание на студентското състезание „Рекламна академия“. Платформата за заявяване на участие вече е отворена и ще бъде активна до 14 февруари или до изчерпване на максималния брой от 180 места.  

„Рекламна академия“ е тристранен проект на Нов български университет, Българската асоциация на рекламодателите (БАР) и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА).

„Рекламна академия“ е иновативен за българското образование формат, който ясно показва важността от тясната връзка между висшето образование в България и бизнеса. Щастливи сме, че заедно с колегите от БАР и БАКА вече за 9-а година ще покажем и реалния положителен ефект от тази връзка чрез стойностните проекти, разработени от студентите и техните ментори практици“, споделя доц. д-р Кристиян Постаджиян, декан на Бакалавърски факултет на Нов български университет.

Инициативата се провежда под мотото „Практиката е най-добрият учител“ и ще обедини в реализацията на общи проекти студенти и доказани практикуващи експерти от целия рекламен и комуникационен сектор в България.

„Това състезание дава истински знания и умения на студентите от рекламните и комуникационни специалности. Нещо повече, в него участниците се запознават с взаимоотношенията рекламодател – рекламна агенция в забавен и полезен формат, като преминават през всички стъпки на разработването на една рекламна стратегия – от брифа, през брейнсторминга и планирането до създаването на релни творчески продукти“, споделя Ненад Лозович, председател на УС на Българската асоциация на комуникационните агенции.

„Рекламна академия“ 2022 ще се проведе в хибриден формат в рамките на 5 дни от 21 до 25 февруари. Участие ще имат възможност да вземат 180 студенти, които ще се състезават в 18 отбора. Всеки отбор ще има на разположение за сътрудничество и насоки двама ментори – предствител на рекламна агенция и представител на компания в ролята на клиент на проекта.

 „През годините „Рекламна академия“ се наложи като един от най-значимите студентски конкурси в България. Важността на връзката със студентите, докато все още се учат, е от огромно значение, защото ни дава възможност да се запознаем с таланта им и да им дадем реална възможност за реализация в агенциите и компаниите ни“, казва Д-р Росен Мисов, изпълнителен директор на Българската асоциация на рекламодателите.

„Рекламна академия“ 2022 ще стартира с лекционна част във виртуална среда на 21 февруари. Практическите сесии ще се състоят присъствено в НБУ на 22 и 23 февруари при спазване на всички противоепидемични мерки. В практическата част ще имат възможност да участват студенти след втора година на обучение в бакалавърски програми, както и студенти от магистърски програми. Презентациите на готовите стратегии, обратната връзка от експертното жури и награждаването ще се състоят отново във виртуална среда на 24 и 25 февруари.

Запиши се за нашия бюлетин