14.05.2015

ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ И СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ИЗПРАТИХА С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗЛАТНИ МЕДАЛИ В КАН ФИНАЛИСТИТЕ В КОНКУРСА YOUNG LIONS BULGARIA

По нетрадиционен начин започна сесията на Столичния общински съвет днес.
Общинските съветници аплодираха рекламните клипове за София – творчески град на киното на ЮНЕСКО на финалистите в конкурса Young Lions Bulgaria 2015.

Председателят Елен Герджиков награди с грамоти талантливите екипи на Желез Атанасов и Владимир Герасимов, които през 2014 г. спечелиха националното състезание Young Lions Bulgaria 2014 и бяха първият български екип, който спечели златните медали в Кан. С грамоти за принос в международното популяризиране на София-творчески град на киното на ЮНЕСКО бяха наградени и Александър Антонов и Георги Янакиев, които тази година спечелиха националното състезание и благодарение на подкрепата на Столична община ще представят България в международния фестивал в Кан.

За втора поредна година Столична община подкрепи млади и креативни таланти, които ще представят България на 62-то издание на международния фестивал Cannes Lions International Festival of Creativity 2015.

Преди да се състезават в Кан, младите таланти участват в национално състезание, което се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции  и Асоциация за развитие на София. Тази година по предложение на Столична община основната тема на националното състезание тази година бе „София – творчески град на киното“, към ЮНЕСКО.

Запиши се за нашия бюлетин