12.05.2020

ЕВРОПЕЙСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА КОМУНИКАЦИОННИТЕ АГЕНЦИИ С НОВ ПРЕЗИДЕНТ

Брюксел/Лондон, 12 май 2020: Пол О‘Донъл, Главен изпълнителен директор на Ogilvy EMEA, беше избран за президент на Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA) с двугодишен мандат. Той поема поста от Доминик Грейнджър, Главен изпълнителен директор на WPP Specialist Communications, който беше начело на Асоциацията от 2016 година.  

Двугодишният мандат на О‘Донъл ще бъде фокусиран върху засилване на сътрудничеството и съвместните действия в цяла Европа, тъй като най-големият рекламен пазар в света ще трябва да отговори едновременно на предизвикателствата, пред които е изправен заради пандемията с коронавирус и Брекзит. Агенциите и националните браншови организации трябва да работят заедно, както никога досега, за да защитават достъпа до пазара за предлаганите от агенциите услуги, да подкрепят заетостта на служителите в агенциите и да създават осезаема стойност за техните клиенти. Под ръководството на О‘Донъл ще се работи с възможно най-широкото значение на  понятието „Европейски пазар“, като се използват и възможностите на Източна Европа, Турция и продължаващите близки взаимоотношения с Обединеното кралство, независимо от окончателните условия на официалното напускане на Великобритания от ЕС.

Повече за избора на новия президент на ЕАСА можете да прочетете тук

За ЕАСА:

EACA е гласът на европейските комуникационни агенции и асоциации, насърчаващи икономическия и социален принос на маркетинговите комуникации за обществото. EACA следи и участва в съответните политически дебати, подкрепящи основани на доказателства и съгласувани регулации, създава индустриални коалиции, насърчава и участва в разработването на стандарти в индустрията. Членовете на EACA се състоят от рекламни, медийни, дигитални, PR агенции и агенции за брандинг, както и представляващите ги национални асоциации – заедно те съставляват повече от 2500 фирми и организации от близо 30 европейски държави, в които работят над 120 000 души.

Запиши се за нашия бюлетин