22.06.2014

БЪЛГАРСКИЯТ ЕКИП – ВЛАДИМИР ГЕРАСИМОВ И ЖЕЛЕЗ АТАНАСОВ – Е ПОБЕДИТЕЛ В КАТЕГОРИЯ CANNES YOUNG LIONS FILM 2014

Cannes Lions International Festival of Creativity, най-голямото световно събитие на креативността в комуникациите, стана повод за „празник“ и за българската комуникационна индустрия. България получи първата си награда от този престижен форум. Победител в конкурса Young Lions Film стана българският екип на Владимир Герасимов и Желез Атанасов. На второ място остана екипът на Австралия, следван от екипа на Норвегия.


Пътят на българския екип към Кан мина през оспорвана надпревара с още 26 отбора, които участваха в конкурса Young Lions Bulgaria 2014 – Film. Официални партньори на конкурса бяха Столична община и Асоциация за развитие на София, които осигуриха наградата – пълна акредитация за Cannes Lions 2014 и участие в конкурса Cannes Young Lions Film.
На заключителната церемония на фестивала Cannes Lions 2014, състояла се на 21 юни в Кан, бяха връчени наградите в категории Film, Film Craft, Branded Content & Entertainment, Titanium and Integrated, както и Innovation Lions – категорията, в която финалистите представяха работите си пред журито и публиката на Фестивала.


Големите награди отидоха при:
– Joe Pytka, който получи “Lion of St. Mark” – награда, която беше връчена като признание за изключителния му принос за творчеството в рекламата и комуникациите.
– Adam&EveDDB, Лондон, която стана „Агенция на годината“, следвана от Dentsu, Токио и AlmapBBDO, Сао Пауло на трето място.
– Forsman & Bodenfors, Гьотеборг, която спечели приза „Независима агенция на годината“, следвана от Lemz, Амстердам и Wieden + Kennedy, Портланд на трето място.


Наградата „Palme d’Or“, присъждана за най-награждавана продуцентска компания, отиде при MJZ, САЩ.
„Network of the Year“ беше присъдена на Ogilvy & Mather, следвана от BBDO на второ място и DDB на трето.
За първи път беше присъдена наградата „Regional Network of the Year“, като победители по региони станаха:
– APAC –BBDO
– EMEA – DDB
– North America – BBDO
– South America – Ogilvy & Mather

WPP взе отличието „Holding Company of the Year“. На второ място остана Omnicom, Publicis на трето.
Статуетката „Creative Marketer of the Year“ беше връчена на McDonald’s като отличие за последователността на компанията в използването на творчеството в нейните реклами и комуникации и отличаването й чрез вдъхновяващ новаторски маркетинг на нейните продукти.
Фестивалът Cannes Lions се проведе от 15 до 21 юни в Кан, Франция. За повече информация и за да видите победители посетете www.canneslions.com, както и страницата на Cannes Lions в Youtube, където могат да бъдат видени най-добрите моменти от събитието.

Запиши се за нашия бюлетин