14.11.2023

Борис Стоянов и Мартин Станилов са големите победителите в 9-то издание на The Greatness Challenge

През септември екипът на Борис Стоянов, Digital Account Manager в Digitas и Мартин Станилов, Graphic Designer в Saatchi & Saatchi, спечелиха първото издание на локалния конкурс The Greatness Challenge Bulgaria 2023, гарантирайки си място в младши журито на тридесет и второто издание на ADC*E Awards.

Двамата победители имаха възможността да се запознаят с критериите за оценяване, процеса на работа на доказани творчески директори, като взеха участие в международното жури на тридесет и второто издание на престижните награди ADC*E Awards, като част от Junior Jury, в категория Interactive & Mobile, в Барселона за периода на журиране на ADCE Awards – 9 и 10 ноември 2023.

Идеите на всички екипи, достигнали финала, бяха оценени от жури, съставено от Борда на ADCE. Екипът на Борис и Мартин впечатли журито с тяхната реализация на идейна концепция за кампания за финансиране (crowd-funding) на екипа си, с която събраха необходимите средства за пътуване, престой и покриване на лични разходи в Барселона за периода на журиране на ADCE Awards.

Екипът-победител получава безплатни билети за присъствие на ADC*E Awards по време на ADC*E Festival, който ще се проведе от 30 ноември до 1 декември в Барселона. Всички членове на БАКА са автоматично членове и на ADCE, с което получават -45% намаление при закупуването на билети, като единствено трябва да се регистрирате на тяхната платформа.

По-долу може да разгледате печелившата идея на българския отбор:

„Участието за нас беше изключително важно, защото ние вярваме, че в България има талантливи рекламисти, които не отстъпват на нивото в Европа и смятаме, че го показахме. Останахме с много добри впечатления от журирането в нашата категория – Interactive & Mobile, научихме доста и видяхме какво се цени в една кампания и какво не, какво я прави адекватна и качествена.

Да срещнем различни професионалисти от цяла Европа със сигурност беше много полезно и вълнуващо. Ние искахме да решим истински и голям проблем, създавайки решение, което да живее не само в рамките на състезанието, а и извън него. И точно това ни донесе победата.“ – сподели Мартин Станилов, победител в The Greatness Challenge и Graphic Designer в Saatchi & Saatchi.

Екипите, с които Борис и Мартин трябваше да се съревновава, бяха от Чехия, Литва, Португалия и Швейцария. Техните проекти може да разгледате тук.

ADCE Awards

Тази година Фестивалът е домакин на 32-то издание на ADCE Best of European Design and Advertising Awards, единственият международен конкурс, отворен само за творби, които вече са печелили в най-престижните национални конкурси на креативната и дизайнерска индустрия в Европа.

Престижно международно жури, съставено от 57 водещи творци и дизайнери от 21 европейски страни, ще се срещне в Барселона, за да обсъди тазгодишните победители. Шестима международни топ професионалисти ще бъдат председатели на журито за 2023 г. под ръководството на Панчо Касис, глобален главен главен главен главен изпълнителен директор в DAVID, базиран в Мадрид.

Победителите ще бъдат обявени в петък, 1 декември следобед по време на гала церемонията по награждаването, която ще се проведе в аудиторията на Disseny Hub Barcelona.

Art Directors Club of Europe

От януари 2022 г. БАКА е член на ADC*E. ADCE е организация с нестопанска цел, създадена през 1990. БАКА се присъединява към семейството на ADC*E, състоящо се от организации от Австрия, Чехия, Финландия, Германия, Словения, Португалия, Румъния, Испания, Швейцария, Исландия, Ирландия и др. Каузата, зад която застава ADC*Е, е да популяризира разнообразието и творческата идентичност сред различните култури в Европа, както в художествен план, така и в комерсиално-артистичен.

Запиши се за нашия бюлетин